Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че изпращането на западни сухопътни войски в

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че изпращането на западни сухопътни войски в
Коментари Харесай

Макрон заговори за изпращане на войски в Украйна

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще, само че че на този стадий " няма консенсус "  за сходно решение, съобщи Франс прес. 

" Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по формален, признат и утвърден метод. В дълготраен проект обаче нищо не трябва да се изключва. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война ", обясни френският президент в края на интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж.

" Убедени сме, че провалянето на Русия е от значително значение за сигурността и стабилността в Европа ", добави френският президент след конференцията в Елисейския замък, която стартира в понеделник, късно следобяд и завърши вечерта.

" Много от хората, които през днешния ден споделят " в никакъв случай, в никакъв случай ", бяха същите, които преди две години споделяха " в никакъв случай танкове, в никакъв случай самолети, в никакъв случай ракети с отдалечен обхват ", заяви Макрон и добави:  " Нека бъдем задоволително смирени, с цел да признаем, че постоянно сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше задачата на днешната полемика: всичко е допустимо, в случай че е потребно за постигането на нашата цел ".

Вариант с изпращане на сухопътни войски в Украйна до момента не е бил дискутиран. На процедура тя не е била включена в дневния ред и на конференцията в Париж, увери нидерландският министър-председател Марк Рюте.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР